5-daniowa kolacja serwowana według menu Szefa Kuchni w dwóch opcjach (klasyczna lub wegetariańska);
autorski drink powitalny dla zakochanych (alkoholowy lub bezalkoholowy);
butelka wina do kolacji: musujące, białe lub czerwone;
fotobudka klasyczna (tylko w dniu 14.02);
- muzyka na żywo (tylko w dniu 14.02);
Prosimy o wybór menu:
Menu A - standardowe:
Amuse bouche: batat z kremowym serkiem bazyliowym i chipsem z parmezanu
Przystawka: tatar z polędwocy wołowej z marynowanymi warzywami, majonezem truflowym i żółtkiem
Zupa: bulion orientalny z krewetką i makaronem ryżowym z dodatkiem warzyw julienne, chilli, imbiru i sosu sojowego
Danie główne: Filet z kaczki sous vide z kaszą pęczak z warzywami podane z burakami balsamicznymi, musem szpinakowym i sosem demi-glace
Deser: selekcja mini deserków - krem patissier z wiżniami i granolą, tiramisu z biszkoptem kawowym, mus czekoladowy z sosem mango
Menu B - wegetariańskie:
Amuse bouche: batat z kremowym serkiem bazyliowym i chipsem z parmezanu
Przystawka : warzywa w tempurze - cukinia, papryka, bakłażan, kalafior i brokuł z ostrym majonezem i sosem sojowym
Zupa: krem z palonego selera z gruszką, orzechami, serem dojrzewającym i oliwą truflową
Danie główne: burak a’la wellington z puree z selera, żelem z buraka, mixem sałat i serem kozim
Deser: Selekcja mini deserów - panna cotta z białą czekoladą i kawiorem truskawkowym, krem kataloński z sosem słony karmel, mus czekoladowy z biszkoptem kawowym i sosem wiśniowym